Leven zonder airco

28 mei 2018

Op zulke warme dagen als dit kunnen wij even de verkoeling opzoeken. Voor de meeste grote dieren is dit een stuk lastiger, of toch niet? Zoogdiervereniging-vrijwilliger Edo Hiemstra had wel een hele bijzondere ervaring met een reebokje onder een omgevallen boom.

Edo Hiemstra: "Vanaf zonsopkomst heb ik op één van de recente warme voorjaarsdagen, 4 uur lang door het bos gefietst. Een prachtig gemengd bos in Drenthe. Geen mountainbike route, maar rechte zandpaden en prachtige enorme bosvakken; genoeg te zien. Mijn gewoonte om tussen boomwortels van omgevallen bomen te kijken werd beloond, een reebok had alvast een koele plek voor de dag opgezocht! Voorzichtig ben ik er opnieuw langsgefietst. Het dier bleef liggen en vertrouwde op z’n schutkleur. Ik kon snel deze prachtige foto maken."

Reebokje zoekt verkoeling onder een omgevallen boom (Foto: Edo Hiemstra)