Startpagina Edelhert

Het edelhert (Cervus elaphus) is het grootst op het land levende zoogdier van Nederland en na de eland de grootste soort uit de familie van de hertachtigen in Europa. Het heeft een schofthoogte van gemiddeld 110 cm en heeft in de zomer een roodbruine vacht (de soort wordt ook roodwild genoemd) die in de winter grijsachtig bruin is. Verwarring met andere herten kan optreden. Voor meer informatie zie "Leefwijze en ecologie".