De 15e nieuwsbrief "Kijk op exoten" is verschenen

27 januari 2016

De 15e nieuwsbrief "Kijk op exoten" is verschenen vol met interessante informatie over exoten in Nederland. De nieuwsbrief Kijk op Exoten is het communicatiemiddel dat alle projectpartners gezamenlijk inzetten om vrijwilligers en professionals in Nederland te informeren over exoten. Wij hopen dat u Kijk op Exoten met plezier zult lezen.

Deze nieuwsbrief maakt onderdeel uit van het Signaleringsproject Exoten, dat op initiatief van het Team Invasieve Exoten (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) is opgestart. Het Signaleringsproject Exoten heeft als doel vrijwilligers te enthousiasmeren uit te kijken naar exoten en waarnemingen te melden via Waarneming.nl of Telmee.nl. Goede, actuele exotenwaarnemingen zijn interessant en belangrijk voor terreinbeheerders, natuurorganisaties, natuurliefhebbers, wetenschappers en beleidsmakers in Nederland. Af en toe geeft een exotenwaarneming aanleiding tot het verwijderen van een exotenpopulatie om (toekomstige) schade aan bijvoorbeeld de inheemse natuur te voorkomen.

Binnen het Signaleringsproject Exoten informeert elke deelnemende organisatie haar vrijwilligers over de belangrijkste exoten en hoe je deze kunt herkennen; bijvoorbeeld via websites, nieuwsberichten of bijeenkomsten. De nieuwsbrief Kijk op Exoten is het communicatiemiddel dat alle projectpartners gezamenlijk inzetten om vrijwilligers en professionals in Nederland te informeren. In het Signaleringsproject Exoten werken verschillende organisaties samen: alle Particuliere Gegevensbeherende Organisaties (PGO’s) verenigd in de VOFF, Waarneming.nl, Gegevensautoriteit Natuur, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), Koninklijke Sportvisserij Nederland en Team Invasieve Exoten (TIE).

Eerder verschenen:

Nieuwsbrief Kijk op Exoten, nr 14 november 2015 (pdf)
Nieuwsbrief Kijk op Exoten, nr 13 augustus 2015 (pdf)
Nieuwsbrief Kijk op Exoten, nr 12 april 2015 (pdf)
Nieuwsbrief Kijk op Exoten, nr 11 januari 2015 (pdf)
Nieuwsbrief Kijk op Exoten, nr 10 november 2014 (pdf)
Nieuwsbrief Kijk op Exoten, nr 9 september 2014 (pdf)
Nieuwsbrief Kijk op Exoten, nr 7 januari 2014 (pdf)
Nieuwsbrief Kijk op exoten, nr 6 september 2013 (pdf)
Nieuwsbrief Kijk op exoten, nr 5 juni 2013 (pdf)
Nieuwsbrief Kijk op exoten, nr 4 april 2013 (pdf)
Nieuwsbrief kijk op exoten, nr 3 januari 2013 (pdf)