Cursus vleermuizen vangen en hanteren

Start datum:
20/09/2018
Programma:

In het weekeinde van 20 - 23 september 2018 organiseert Vleermuisvangen.nl in samenwerking met de Vleermuiswerkgroep Noord Holland en de Zoogdiervereniging een cursus ‘vleermuizen vangen en hanteren’ vanuit het Dijkgatbos in de Wieringermeer.
Deze cursus is gericht op de beginnende en gevorderde vleermuiswerkers, die meer kennis willen vergaren hoe vleermuizen te vangen (mistnetten, vleermuiskasten) en op verantwoorde wijze biometrische gegevens te verzamelen. Door middel van presentaties, droog oefenen, veldwerk in de avond (mistnetten) en overdag (kasten) willen we de deelnemers de diverse aspecten van vleermuisonderzoek laten ervaren. Ook nieuwe technieken, zoals o.a. telemetrie, zullen aan bod komen. Voor informatie en opgave kijk hier of op vleermuizenvangen.nl/cursus/agenda-2018.

Een berichtje naar Jan Boshamer kan ook: janboshamer@planet.nl of 06 27187888.

Organisatie:
Vleermuisvangen.nl, Vleermuiswerkgroep Noord Holland en de Zoogdiervereniging
Locatie:
Dijkgatbos in de Wieringermeer
Kosten:
125 euro of 100 euro voor studenten (inclusief verblijfplaats, maaltijden en syllabus)
Contact:
Jan Boshamer